2 مرداد 1402

فیلتر خودرو یکی از مهم‌ترین بخش‌های ماشین است که انواع مختلفی نیز دارد. این بخش از خودرو عملکرد به‌خصوصی داشته و هر نوع آن وظیفه متفاوتی برعهده دارد. اگر ماشین دارید، مهم است که در مورد اجزای آن اطلاعات کافی به‌دست آورید. به همین خاطر در این مقاله درباره یک جزء مهم خودرو به‌نام فیلتر صحبت خواهیم کرد. برای فهمیدن کاربرد فیلترهای خودرو ادامه را بخوانید.

کاربرد فیلتر هوا خودرو چیست؟

کاربرد فیلترهای خودرو

 

این قطعه مانند یک صافی عمل می‌کند و از ورود آلایندگی و ذرات موجود در هوا به داخل موتور جلوگیری می‌کند. محل نصب آن، در مسیر ورود هوا به سیستم سوخت‌رسانی است که درون محفظه مخصوص فیلتر قرار می‌گیرد.

این فیلتر هوا باعث می‌شود تا هیچ‌گونه گردوغبار، ذرات ماسه یا زباله و حشرات ریز وارد موتور نشوند و به این ترتیب موتور ماشین عمر طولانی‌تری داشته باشد. البته توجه داشته باشید که این جزء را باید به‌موقع تعویض کنید تا موتور ماشین نیز دوام بیشتری داشته باشد.

معمولا زمان استاندارد تعویض فیلتر هوای خودرو پس از طی‌کردن مسافتی به‌اندازه ۳ تا ۵ هزار کیلومتر است اما این زمان به شرایط محیط کار خودرو نیز بستگی دارد. همچنین شرایط آب‌وهوایی نیز بر زمان تعویض فیلتر تاثیرگذار است. به این صورت که در آب‌و‌هوای آلوده و خشک، عمر این قطعه کوتاه‌تر می‌شود.

کاربرد فیلتر روغن خودرو چیست؟

در خودرو فیلتر دیگری به نام فیلتر روغن وجود دارد که وظیفه اصلی آن، تصفیه‌کردن روغن درون موتور وسیله نقلیه است. روغن موتور در روان‌کردن، خنک‌کردن و جمع‌کردن آلاینده‌ها از سطح موتور نقش دارد.

به این ترتیب فیلتر باعث می‌شود تا روغن موتور همان‌طور که در بین اجزا موتور حرکت می‌کند، آنها را نیز خنک کرده و فعالیتشان را روان ‌کند. علاوه‌بر آن، قطعات موتور را از گردوغبار و آلودگی پاک می‌کند.

همچنین این فیلتر، در مسیر برگشت روغن آلودگی‌های آن را جذب می‌کند و آن را به‌طور روان و خالص دوباره در موتور به جریان می‌اندازد. برای اینکه بتوان کیفیت روغن را حفظ کرد، فیلتر روغن باید در زمان مقرر عوض شود بنابراین، حتما آن را قبل از گذشتن تاریخ انقضا تعویض کنید.

این فیلتر ماشین به ۲ نوع روغن پیچی و روغن المنتی تقسیم می‌شود که خریداران براساس نوع موتور وسیله نقلیه و دفترچه راهنمای آن یکی را برای ماشین خود انتخاب می‌کنند.

کاربرد فیلتر کابین خودرو چیست؟

یک نوع دیگر فیلتر خودرو، مربوط به کابین و اتاق وسیله نقلیه است. وظیفه این بخش آن است که آلودگی‌های هوای بیرون از خودرو را به دام می‌اندازد و از ورود آن به کابین مسافران جلوگیری می‌کند تا تهویه خودرو مطبوع باشد‌.

تعویض سریع این فیلتر برای افرادی که به بوهای خاص مانند بوی گیاهان حساسیت دارند نیز واجب است. زیرا باعث می‌شود تا این افراد با استشمام گرده گل‌ها و گیاهان دچار آلرژی نشوند. همچنین برخی اشخاصی که به بیماری‌های خاص مانند آسم مبتلا هستند نیز باید این فیلتر خودرو را در فواصل زمانی کوتاه‌تری تعویض کنند.

بهتر است به‌طور سالانه یا پس از طی‌کردن ۱۲ هزار مایل مسافت، فیلتر کابین را تعویض کنید. علاوه‌بر آن، علائمی وجود دارد که نشان‌دهنده فرارسیدن زمان تعویض این فیلتر هستند. به‌عنوان مثال وقتی گردش هوا در کابین کم می‌شود و عملکرد تهیه به‌طور مطلوب انجام نمی‌شود، می‌‌توان نتیجه گرفت که زمان سرویس‌کردن فیلتر کابین فرارسیده است.

همچنین وقتی بوی تند در اتاق ماشین احساس می‌شود یا از مجراهای ورود هوا به کابین، صدای سوت نامعمول شنیده می‌شود، باید این فیلتر را تا دیر نشده عوض کرد. البته زمان سرویس آن به موارد مختلفی بستگی دارد. به‌طور مثال، اگر در محیط آلوده زندگی می‌کنید بهتر است این قطعه را زودتر از موعد یعنی در ۵ هزار مایل عوض کنید.

کاربرد فیلتر سوخت خودرو چیست؟

کیفیت بنزین یکی از موارد مهم در عملکرد بهتر وسیله نقلیه است بنابراین، مهم است که سوخت ماشین خلوص بالایی داشته باشد و از لحاظ وجود آلاینده‌های مختلف بررسی شود زیرا اگر بنزین دارای ناخالصی باشد می‌تواند موجب احتراق نامناسب، پایین آمدن عملکرد موتور و آسیب‌دیدن قطعات موتور شود‌.

باتوجه به اطلاعات داده‌شده، تصفیه سوخت خودرو بسیار مهم است و باعث سالم ماندن قطعات و عملکرد بهتر آنها می‌شود به همین خاطر است که نصب یک فیلتر سوخت بر هر ماشین سواری واجب خواهد بود تا تمام ناخالصی بنزین را جذب کرده و آن را پاکسازی کند.

از کاربرد و وظایف این فیلتر خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفاظت از قطعات سیستم سوخت زیرا آلاینده‌ها به این اجزا آسیب جدی وارد می‌کنند.
  • بهبود شرایط احتراق باعث بالابردن بازدهی موتور و کیفیت عملکرد آن می‌شوند.
  • سطح آلاینده‌های واردشده به خودرو را کاهش می‌دهد.
  • از طریق جذب‌کردن رطوبت احتمالی در بنزین، از زنگ‌زدن قطعات موتور مانند سوپاپ یا سیلندر جلوگیری می‌کند.

اگر فیلتر بنزین آلوده شود، بازدهی موتور کم شده مصرف سوخت به‌شدت بالا می‌رود به همین خاطر لازم است تا برای جلوگیری از آسیب جدی و متحمل‌شدن هزینه‌های تعمیر، فیلتر سوخت را به‌موقع تعویض کرد.

بلافاصله پس از استارت‌زدن ماشین، پمپ بنزین صدا می‌دهد که اگر این صدا تغییر کرده و غیرطبیعی شود نشانه کثیف‌بودن فیلتر است.

جمع‌بندی کاربردهای فیلترهای خودرو

در این مقاله سعی کردیم تا انواع فیلتر خودرو، کاربرد و ویژگی‌های آنها را شرح دهیم بنابراین، تا به اینجا شما متوجه وظیفه هر فیلتر و کارایی مهم آن در عملکرد بهتر ماشین‌ شده‌اید اما اگر قصد خرید و نصب این قطعات جانبی را دارید، لازم است تا یک فروشگاه معتبر در زمینه فروش لوازم جانبی ماشین بیابید.

انتخاب فروشگاه به نکات مختلفی بستگی دارد اما بهتر است از مجموعه‌ای که محصولات گارانتی‌شده عرضه می‌کند و همچنین کیفیت اجناس بالایی دارد، تجهیزات مورد نیاز خود را تهیه کنید تا از مرغوبیت و اصل‌بودن آنها اطمینان خاطر داشته باشید.


2 thoughts on “ویژگی‌ها و کاربرد فیلترهای خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *