فیلتر گیربکس

در تمام خودروها برای روان‌سازی و خنک سازی قطعات گیربکس از روغن استفاده می‌شود. به همین علت تعویض به موقع آن و سرویس‌های دوره‌ای گیربکس در بهبود شرایط رانندگی و عملکرد صحیح ماشین خیلی موثر است.  داخل گیربکس‌ها از روغنی به اسم واسکازین استفاده می‌شود. با توجه به قطعات داخلی گیربکس و استفاده از چرخ دنده و یاتاقان داخل آن، روغن موجود در گیربکس به مرور زمان دچار فرسودگی و کثیفی می‌‌شود. برای جلوگیری از این امر در مسیر حرکت روغن،  فیلتر گیربکس قرار می‌گیرد تا عملکرد و راندمان کار را بالا ببرد.

فیلتر گیربکس در خودرو چیست؟

همانطور که گفته شد، داخل گیربکس خودرو از روغن هایی استفاده می‌شود که هم بر روان کاری قطعات و هم به خنک کردن آن ها کمک می‌کند. با این حال، گاهی قطعات جعبه دنده در زمان کار دچار خوردگی‌های ناچیزی می‌شوند. این موضوع باعث به جریان افتادن و نفوذ ذرات ریزی از فلزات و گاه غیر فلزات داخل روغن می‌شود. این ذرات ممکن است با چشم دیده نشوند اما می‌توانند مشکلات زیادی برای خودرو و گیربکس آن مانند شدت گرفتن عمل خوردگی و آلوده کردن روغن گیربکس، ایجاد کنند. به همین دلیل در سیستم جعبه دنده از فیلتر روغن استفاده می‌شود که همانند یک صافی بر سر راه روغن و گیربکس قرار داده شده است.

نقش اصلی این فیلتر جداسازی ذرات ریز از روغن جعبه دنده است که اگر به درستی انجام نشود، صدمات جبران ناپذیری به وجود می‌آورد. همچنین این قطعه از آلوده شدن و وجود ناخالصی در روغن گیربکس جلوگیری می‌کند. فیلتر روغن گیربکس با کارکرد خودرو کثیف می‌شود و عملکرد خودرو را مختل می‌نماید. به همین دلیل باید مدتی پس از استفاده تعویض گردد.

فیلتر گیربکس خودرو

مزیت‌های فیلتر روغن گیربکس

وجود فیلتر روغن در موتور خودرو باعث افزایش میزان بهره وری از روغن، افزایش طول عمر موتور و عملکرد مناسب ماشین می‌شود. عمل فیلتراسیون نیز به کاهش خردگی، پوسیدگی و معیوب شدن روغن کمک می‌کند. هنگام استفاده از خودرو به دلیل عبور از مناطق آلاینده، این مواد به داخل موتور نفوذ می‌کنند. فیلتر مناسب، این آلاینده‌ ها را به هر میزان که کوچک باشند به خود جذب می‌نماید.

نشانه خرابی فیلتر روغن جعبه دنده

در صورتی که این قطعه به موقع تعویض نشود، کارایی خود را از دست می‌دهد. خراب شدن فیلتر روغن گیربکس نشانه هایی دارد. از جمله آن‌ها می‌توان کیپ شدن فیلتر روغن، پلیسه زدن و ساییدگی قطعات گیربکس، رنگ روغن (شفاف و زلال نبودن آن و قهوه‌ای شدن رنگ روغن) و … را نام برد.

  • مسدود شدن فیلتر
  • بروز ساییدگی در قطعات گیربکس
  • تغییر رنگ روغن که به جاب زلال و شفاف بودن، رنگ تیره‌ای دارد
  • پلیسه زدن قطعات سیستم گیربکس نیز یکی دیگر از علامت‌هایی است که نشان دهنده خرابی فیلتر خواهد بود

چه مدل خودروهایی فیلتر گیربکس دارند؟

در حال حاضر اکثر ماشین‌هایی که گیربکس اتوماتیک دارند مانند پژو 207 اتومات، بنز، بی ام دبلیو، پریوس، تارا اتومات و دیگر موارد...دارای فیلتر روغن گیربکس هستند.

از طرفی ماشین‌هایی که این قطعه را دارند باید به این نکته توجه داشته باشند که برای بخی از آن‌ها فیلتر روغن در کارتل قرار دارد. اما تعدادی دیگر از این مدل‌ها در قسمت گیربکس است. این مورد بر نحوه تعویض فیلتر تاثیرگذار است.

خودروهایی مانند بنز و بی ام و و بعضی مدل‌های ژاپنی که دارای گیربکس هایوک هستند، فیلتر آن‌ها در داخل کارتل قرار دارد. برای تعویض آن باید به فردی که تسلط کامل بر سیستم گیربکس دارد، مراجعه کنید.

زمان تعویض فیلتر گیربکس

فیلتر روغن گیربکس بعد از مدتی مشخص که توسط کارخانه تولیدی تعیین می‌گردد، نیاز به تعویض دارد. بهتر است هنگام تعویض روغن گیربکس، فیلتر آن هم تعویض شود. برای تعویض این فیلتر خودرو حتما به اتو سرویس بروید و از تعمیرکارهای ماهر و با تجربه کمک بگیرید. چرا که این کار سخت و پیچیده است و باید توسط افراد ماهر انجام شود.

به طور معمول فیلتر روغن گیربکس هر ۲۰۰۰۰ کیلومتر یک بار باید تعویض گردد که البته این میزان زمان متغیر است. بسته به نوع استفاده از ماشین ممکن است زودتر یا دیرتر از این زمان نیاز به تعویض فیلتر روغن جعبه دنده باشد. خرابی این قطعه می‌تواند باعث فشارهایی بر روی قطعات دیگر ماشین و مختل شدن عملکرد آنها گردد. اگر به فیلتر روغن اهمیت داده نشود، فیلتر بر اثر گرفته شدن روغن کمتری را از خود عبور خواهد داد و باعث سوخته شدن گیربکس خواهد شد.

جهت سفارش عمده فیلتر گیربکس می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.